Saturday, July 24, 2010

President suite

Kebelakangan ini, saya semakin rajin menolong ayah saya di hotel yang baru di bina di JB.. Hotel itu terletak di belakang City Square (salah satu mall terbesar dan terfamous di JB). Bagi warga JB yang belum pernah berkunjung ke hotel baru itu, jemputlah singgah okay =)

Hampir saban hari saya akan berkunjung ke sana. Saya melakukan semua perkara bermula dari room cleaning, jadi tukang bancuh air di cafe, receptionist, bell boy..eh salah, sy girl, so bell girl.. semuanya saya lakukan demi mendapatkan ilmu mengurus hotel.. Maklumlah saya bakal pewaris hotel tersebut di samping adik lelaki saya. Jadi, saya rasa bertanggungjawab untuk mempelajarinya sementara masih ada masa dan peluang. Mungkin bagi kalian yang bukan bermastautin di bandaraya Johor Bahru tidak biasa dan tidak pernah mendengar hotel tersebut. Saya juga percaya warga JB sendiri mungkin ada yang belum pernah mendengar hotel saya ini..

Apa?
Nama hotel saya?
Saya belum bagitahu eh?
Eh, eh.. sorry terlupa.. syok sangat bercerita pengalaman saya bekerja di hotel baru ayah saya.
Okay, nama hotel tresebut ialah........
Eh jap2, ada yang da start tanya dalam hati sama ada saya ni anak Datuk, Tan Sri or Tun..
Oh tidak sama sekali ! saya anak orang kebanyakan.. orang biasa yang dikurniakan sedikit rezeki untuk sama2 membantu dan menbangunkan bandaraya JB ini... Saya seperti kalian juga okay =)
So, jangan rasa rendah diri pulak bila baca blog saya.. Tiada beza saya dan kamu ^^


Okay, bagi menunjukkan bukti kepada kamoo semua bahawa saya memang menolong ayah saya di hotelnya, saya sertakan sekali beberapa gambar saya ketika membantu ayag saya di sana.. Enjoy =)
ni saya tolong ayah saya memadam kebakaran kat salah satu bilik hotel


ni plak bilik yang tengah panas..ni salah org wiring okay.. dia terpotong cable aircond.. huh,, xpasal2 menjatuhkan imej hotel saya..huhu

Di samping handal mengemas, memadam kebakaran, saya juga pakar menghalau hantu.. So, kepada sesiapa yang ada masalah dicintai oleh hantu, jangan lupa kontak saya okay =)Harap anda enjoy dan rasa suka hati melihat foto2 yang sgt fotogenik yang telah diupload oleh orang yang fotogenik... saya tahu kamu semua hepi melihat foto itu.. I'm hepi for u too ~WHAHAHAHHAAHHAHAHAHAHAHHAHHAHHAHAH~!

p/s : sesiapa yang rasa nak bagi penampar gajah pd sy sila bersabar ye.. sesungguhnya sabar itu separuh dari iman =p.. owh lupa nak cakap nama hotel saya itu 'President Suite' .. Jemput datangla yek .. dekat Jalan hotel city, taman facebook =_='

No comments:

Post a Comment

Anda mungkin juga menchentai ini~